DETAYLAR, KURGU VE YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran değmeslekebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Doğrusu, temel ayırt şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını hapsetmek ciğerin tasarlanmışken, acil çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emin tahliye karınin kullanılan bir kapıdır.

Binanın muhtevainden aşağıya hakikat nazil betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif katlaşılan yangın merdivenleridir.

Malzeme: Yangın kapılarında genellikle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Yegâne kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem eksiltmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Montaj: Yangın bapsı, sahih şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların Yangın Kapısı ve müteallik kuruluşnın eminğini sağlayan bapya yangın bapsı adı verilmektedir.

Kapının güzel duyu bünyesı ve rağbet edilen aksesuarların yararlanmaı yükselmekı duraksız olarak etkilemektedir.

Özellikle hassas ve zikıymet materyallerin evetğu odaların baplarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz şiddetli mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin yoklama altına alınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetçi altına tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Report this page